Els empresaris gironins refermen el compromís amb l’exercici del dret a decidir

El GiG demana respecte a la tasca del parlament i rebutja la judicialització

El Grup Impuls perGirona, que agrupa a les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals FOEG, Pimec Girona i el Fòrum Carlemany, que representa prop de 50.000 empreses amb assalariats i autònoms del conjunt de les comarques gironines, vol refermar el seu compromís amb l’exercici del dret a decidir del poble de Catalunya.

 Històricament, el seguiment del procés ha estat constant per part del GiG, donat que amb la creació del Grup Impuls per Girona, durant l’any 2006, ja es va defensar el respecte a la integritat de la reforma de l’Estatut aprovada pel Parlament de Catalunya; el 2010 es va rebatre fonamentadament la desoladora sentencia que el va escapçar; l’any 2012 es va defensar la necessitat de millorar el finançament del nostre país a través d’un pacte fiscal que també va ser rebutjat per l’Estat espanyol. 

El 2013, el GIG va donar suport a la resolució aprovada al Parlament per una amplia majoria de diputats que obria un nou camí per exercir el dret a decidir. A mitjans de 2014, va impulsar el Manifest del Far, al qual es van afegir la totalitat de cambres de comerç i les principals patronals catalanes, on es refermaven tres compromisos sobre la base democràtica i serena que caracteritza la societat catalana:

  1. El ferm suport al procés endegat pel Parlament, recolzat per una àmplia majoria dels seus diputats, que ha de permetre que els conciutadans puguin, lliurement i democràticament, expressar la seva voluntat sobre el futur del país.
  2. El compromís de respectar i recolzar la decisió que prengui el poble de Catalunya, sigui quina sigui.
  3. La voluntat d’adaptar l’actuació de les empreses, de manera que puguin continuar contribuint al progrés i el benestar de la societat.

Paral·lelament, durant els darrers anys s’ha anat escampant un clam pacífic, cívic i majoritari de la societat catalana per aconseguir la resolució pactada d’aquests diversos punts.En els darrers dos anys, aquest conjunt de demandes s’han menystingut des del govern d’Espanya, sense proposar solucions concretes, i així s’han perdut oportunitats històriques per aconseguir entendre i encaixar constitucionalment les aspiracions de Catalunya. 

L’actual situació ha tingut un llarg període de maduració i ha desembocat en una greu crisi institucional i constitucional que no ha rebut una resposta satisfactòria del govern espanyol per trobar una formula de consens que permeti avançar en l’expressió d’aquest exercici del dret a decidir, reclamat per bona part de la societat catalana.

Des del Grup Impuls per Girona exigim el màxim respecte de les institucions estatals a la labor del govern, parlamentaris, alts càrrecs governamentals i municipals, així com als representants del Pacte pel Referèndum. Rebutgem la judicialització d’un procés que és essencialment polític, i expressem el nostre convenciment que les actuacions i investigacions que s’estan impulsant des de l’Estat espanyol, en cap cas ajuda a trobar els necessaris elements de consens. 

Així mateix, demanem respecte a la tasca del Parlament, que rep el suport de la majoria de diputats en el seu camí per garantir als ciutadans de  Catalunya el dret a decidir el seu futur. 

A la reunió extraordinària del Grup Impuls per Girona hi han assistit el vicepresident del Fòrum Carlemany, Enric Paredes, i els presidents de les altres entitats: Joan Puig, Domènec Espadalé, Pere Cornellà, Ernest Plana i Xavier Ribera, actuant com a secretari Eduard Torrent, director de la Cambra de Comerç de Girona.

Deixa un comentari