Quines són les funcions d’un coordinador al Fòrum Carlemany?

Emma Guillaumes, (membre del grup PRL i coordinadora) i Joel Torcque, (membre del grup PRL i RSC i coordinador) expliquen quines són les funcions que ha de dur a terme un coordinador al Fòrum Carlemany:

EMMA GUILLAUMES ( Bac Valves):

Primerament agrair a la meva actual empresa Bac valves i també  a Tecalum que m’hagin donat l’oportunitat de formar part d’aquest projecte. Agrair al Fòrum, especialment a la Maite i als meus Companys de grup la confiança per poder estar al capdavant d’un dels seus equips de treball.

Ens van demanar d’explicar-vos una mica el que fem els coordinadors i per entendre la feina d’un coordinador, només s’ha d’entendre el que és Fòrum. 

Al meu entendre el Fòrum  és capital humà, són els que han estat, els que som  i els que queden per venir.

És un projecte sense seu ni sous, on el producte estrella som les persones. És també una mica màgic perquè ens converteix alhora en clients i proveïdors de coneixement.  És genial pensar que el Fòrum són empresaris compromesos amb el territori i la seva gent, compromesos amb la millora de processos i sobretot amb l’ànim de compartir el millor dels seus equips per que els altres també millorin. 

El fòrum és plural, és entendre que a fora hi ha amenaces però que a dins es fa la feina es pot fer  molt ben feta.  

Ser coordinador no és més que formar part de tot això, col·laborant amb el grup com un més, resolent dubtes i organitzant les reunions perquè cadascuna sigui millor, més profitosa, de més qualitat  i original que l’anterior. La feina és fàcil, s’ha d’engranar una màquina que pràcticament no necessita manteniment, perquè ja funciona sola. El Fòrum ho posa fàcil i un cop l’any ens fa una trobada a tots els coordinadors per donar-nos eines de millora per la gestió d’equips. Trobades xulíssimes de les quals sempre és un plaer participar. 

A vegades els temes tractats a les reunions potser no són sempre del màxim interès per tots els participants, doncs som empreses molt diferents i no sempre els interessos coincideixen però el que sí que és segur es que de cada visita i de cada reunió n’aprenem alguna cosa que ens és d’ajuda en el nostre dia a dia però també ens fa créixer com a persones. No tot és perfecte però el que és clar, és que els grups de Benchmarquing i especialment parlo pel de prevenció de riscos laborals, som un equip i on no arriba un arriben els altres i això senyores i senyors és el que fa del fòrum , el fòrum.

Només em resta encoratjar-vos a participar en les diferents reunions i sobretot als que no heu estat mai coordinadors animar-vos a formar part d’aquesta experiència que val molt la pena.

JOEL TORCQUE (Comexi Group)

Recordo molt bé el dia en què es va constituir el grup de PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS (PRL) del Fòrum Carlemany, en el qual vaig tenir l’oportunitat de ser-hi present. Va ser un 4 de desembre de 2014, a Prefabricats Planas. Si aquell dia algú m’hagués dit que 5 anys després estaria aquí, en aquesta Gala, parlant davant de tantes i tantes persones, segur que no m’ho hauria cregut!

Per tant, en primer lloc m’agradaria donar les gràcies per tenir l’oportunitat d’estar avui aquí (a Comexi, l’empresa on treballo, i per descomptat al Fòrum), i poder explicar així la meva experiència com a coordinador.

Com us deia, el meu primer contacte amb el Fòrum va ser fa gairebé 5 anys en aquella primera reunió del grup de PRL. Des de llavors, sempre he intentat participar-hi activament, ja que he cregut fermament en el potencial de les reunions de benchmarking que fem.

Durant els 2 primers anys vaig fer-ho com a membre del grup i, després, durant els anys 2017 i 2018, com a coordinador. El primer d’ells compartint la tasca amb na Isolda Coquard, i el segon amb n’Emma (qui de fet parlarà just després de mi). Aprofito per dir que ha estat un plaer treballar amb elles.

D’aquesta última etapa m’emporto una gran experiència, no només professional, sinó també personal. Hem tractat temes de gran interès, hem visitat les instal·lacions de moltes empreses sòcies, hem procurat organitzar activitats engrescadores per dinamitzar les reunions, hem intentat organitzar també activitats fora de les reunions…

En definitiva, i fruit d’aquesta experiència, tot plegat em porta a concloure que ser coordinador sobretot vol dir 2 coses:

1- Compromís. Compromís per assegurar el bon funcionament de totes les reunions de benchmarking, amb un esperit, sempre, de millora.

2- Passió. Passió per una feina que té com a objectiu aportar valor afegit a les persones i a les empreses.

I crec que aquests 2 punts (compromís i passió) els han complert amb escreix tots els coordinadors i coordinadores que el Fòrum ha tingut fins a dia d’avui.

És més, estic convençut que no només aquests atributs, sinó molts més, són els que poden aportar tots i cadascun dels membres que integren tots els grups de benchmarking. I, per tant, animo a tothom a presentar-se com a candidats per ser coordinadors i coordinadores. Crec sincerament que és una experiència molt positiva per la que tothom hi hauria de passar.

Per últim, voldria aprofitar per agrair a totes les persones que integren el Fòrum (a totes) la bona feina feta fins ara, i la que està per venir.

Deixa un comentari