Supertransversal 2020: Era Covid, Nou Paradigma

El divendres 6 de novembre el Fòrum Carlemany va celebrar la segona edició de la jornada Supertransversal amb l’objectiu de debatre sobre com estan abordant les empreses del Fòrum l’era Covid. A la jornada de benchmarking hi van participar 130 membres del Fòrum representant a més de 70 empreses sòcies. 

Arrel de la situació actual, la jornada es va realitzar en un format 100% virtual amb una seu central situada a l’Hotel Camiral de PGA Catalunya Resort, des d’on els presentadors conduïen la jornada i l’Alfons Cornella en va fer la clausura. 

Durant la primera part de l’acte, el Dr Bonaventua Clotet va explicar que haurem d’aprendre a conviure amb la Covid-19, ja que un cop superada la pandèmia, la Covid serà̀ endèmica, però̀ hi seguirà̀ essent. En aquest sentit, va insistir en fomentar la inversió́ en investigació́ i recerca per tal de desenvolupar nous medicaments, noves vacunes i fer front a futures pandèmies. 

Seguidament en Xavier Sala-i-Martin va parlar sobre la gestió́ econòmica de la Covid-19 a les empreses. Sala-i-Martin va destacar la importància de la col·laborar entre empreses i la necessitat de posar en marxa el cervell social col·lectiu. També́ va destacar els canvis en les estructures dels equips de treball que està provocant la pandèmia, generant així́ nous models híbrids. 

Durant la segona part, els 130 assistents es van dividir en 10 grups virtuals de treball mixtes. Cada grup va fer benchmarking sobre una temàtica diferent de les  que preocupen a les empreses avui (teletreball, gestió del talent, noves necessitats…) i se’n van treure les conclusions següents.

Alfons Cornella va fer la cloenda de l’acte recollint les conclusions extretes pels participants dels grups de benchmarking i també va donar diverses recomanacions als assistents per fer una “nova versió” de les seves empreses. Saber llegir l’entorn, conèixer els clients, utilitzar la tecnologia, treballar col·laborativament i enfortir els equips són algunes de les claus, segons Cornella, com, també, incorporar personal jove a les empreses. “La gran esperança és la joventut”, va dir, abans de concloure que s’ha creat un nou ordre mundial.

VIDEO-RESUM DE LA JORNADA:

GALERIA D’IMATGES

Deixa un comentari