Fòrum Carlemany SA

4rt President Fòrum Carlemany 

El Fòrum Carlemany té associades unes 70 empreses. Totes elles van néixer a partir d’una idea i del desenvolupament d’una activitat. En la història de cadascuna es demostra talent i saber fer, però també una necessitat continuada de millora i aposta cap a l’excel·lència. És en aquesta qüestió que, ara fa més de 15 anys, l’empresari Jaume Sanabras va idear i liderar la posada en marxa d’un fòrum en què aquestes empreses i les que tinguessin valors similars poguessin compartir coneixement, experiències, opinions i algun fracàs, amb trobades de benchmarking. I ho va fer com li agrada a ell, ben fet i estructurat, ben acompanyat i que voli sol.  

Per tant l’activitat del Fòrum Carlemany és fer jornades de benchmarking en les quals els millors professionals de les empreses associades puguin compartir experiències, opinions i talent. 

Aquesta senzilla acció, ben coordinada i amb empreses de valors similars, esdevé un potencial increïble. 

El sentiment de gratificació i pertinença que genera gaudir d’autèntics màsters en cada sessió de benchmarking, la possibilitat de conèixer grans professionals i millors persones, la satisfacció que tenen els representants de les empreses en participar en els grups de treball o la capacitat d’organitzar una festa anual plantejada com una trobada amb tots els participants dels grups com a protagonistes…, i tot plegat amb una mínima estructura i una quota (com deia un associat) de colla sardanista, ha fet que el Fòrum Carlemany tingui una dimensió i uns valors francament diferents i especials. Segurament també el tarannà gironí ha consolidat la fórmula. 

A hores d’ara ja parlem del model Fòrum de fer les coses, del perfil Fòrum d’una persona, de l’esperit Fòrum a l’hora de prendre decisions i executar-les … Una manera d’actuar, de fer les coses i d’entendre-les.  

Hi ha un equip de coordinadors, tutors, membres de les comissions de grups, de comunicació, d’esdeveniments o de la permanent que són extraordinaris executius i executives, altruistes i compromesos. Un consell assessor que permet passar balanç segons els objectius fundacionals i una junta que ara renovem amb noves incorporacions i de la qual ha destacat el president Francesc Planas, que ha exercit una gran feina aquests darrers anys, amb discreció, sentit comú i quan ha tocat, decisions transcendents que han fet gran i millor el Fòrum Carlemany.  

El Fòrum, doncs, està estructurat de manera operativa i simple. Segurament és l’associació empresarial que té una estructura més bàsica, productiva i poc costosa, però que alhora genera uns rèdits més potents i en què els participants senten més els colors. 

Hem de ser capaços de consolidar, sistematitzar i garantir la màxima excel·lència en el funcionament de tots els grups de benchmarking, de comunicar millor les coses que fem, de mantenir els valors de compromís i de respecte amb la nostra activitat, d’apostar per col·laborar en allò que faci millorar les nostres empreses i els seus professionals i més enllà, també el nostre territori i les persones. Tot, sense oblidar mai d’on venim i allò que fa diferent el Fòrum Carlemany. I, sobretot, recordant sempre que el que ens dona sentit és el món de l’empresa; de les nostres empreses a les quals ens devem. Amb l’amic Enric Paredes, amb qui plegats ens encomanem a participar activament de la gestió de l’associació els propers anys, diem alguna vegada, mig en broma, que hem de fer un Fòrum Carlemany SA. 

Faig meva una paraula maca que em deien uns veïns quan vivia a pagès i que tenien totalment interioritzat el concepte de veïnatge. Després de visitar-los per qualsevol cosa i com a acomiadament, et deien sempre “a disposar”. Doncs això, a disposar, Carlemanys.

Francesc Bosch Vilalta.

Empresa Dibosch

Grup Club Empresari