Un cas d’èxit del Flower Power

Dies enrere varen encomanar-me que preparés una petita presentació del Fòrum Carlemany, concretament dels seus valors. Per fer-ho varen adreçar-me a una reflexió que havien fet els seus associats, una reflexió pensada, estructurada, seriosa, políticament correcta. Res de nou, un missatge coherent si analitzes la gent que en forma part.

La meva experiència és un mica diferent. No fa gaire que tinc el plaer de formar-ne part. La primera reunió va ser tot un xoc, em va passar per sobre, els temes que vàrem tocar, la confiança, el lloc, la manera de fer-ho. Era l’última de l’any, tenia un to festiu, a veure què passa a la propera, vaig pensar.

La propera! El lloc no tenia tant de glamur però el tema i les actituds no varen decebre. De tornada cap a casa pensava que era una associació d’empresaris molt particular. No es parlava de cap dels assumptes de què a priori creus que s’hauria de parlar en aquests llocs, l’estructura és gairebé assembleària, les quotes són de colla de sardanes; les opinions, transgressores; la taula i els torns, igualitaris; el coneixement i l’experiència es comparteixen, es respira creativitat i, el més important, les preocupacions de la majoria de nosaltres expressades allà tenen més un caire de tipus social que empresarial. La meva conclusió és evident: tenim una associació d’empresaris hippy.

Un hippy com molts dels nostres joves formats, treballadors, solidaris i amb molt de futur.

La cirereta de tot això és que mentre fem el hippy, la meva empresa i els seus departaments no han parat de rebre i espero que de donar informació.

Tot aquest flux d’informació ens ha fet millors, més eficients i més savis. Quan l’experiència i el coneixement circulen de forma generosa tots som millors. Diuen que l’acte més gratificant que pot fer una persona és ajudar els altres, observo que amb les estructures empresarials passa el mateix.

Col·legues, moltes gràcies a tots i fins a la propera.

Joan Castell Parramon

Gerent Frigorífics Santa Coloma

Membre del grup de benchmarking Club de l’Empresari de Fòrum Carlemany

Deixa un comentari