Aprenentatges

Quan em van demanar si podia escriure un article d’opinió pel Fòrum, em van venir vàries idees, sobretot relacionades amb el sector alimentari, el meu sector.

Sovint en les reunions dels ERDI quan surten temes com els productes vegans, la carn cultivada o les tendències alimentàries de futur, queda palès que genera un gran interès, ja que el fet d’alimentar-se és un acte comú per tots, el qual els últims anys està vivint grans canvis, reptes i innovacions que el fan encara més interessant.

Però vaig pensar que escriure sobre aquest tema era massa “fàcil”, i m’he proposat sortir de la meva zona de confort, i anar a la zona més emocional, us vull parlar dels aprenentatges més importants viscuts en la meva etapa professional i especialment després del terrible accident que a mi i a molts de vosaltres ens va canviar profundament les nostres vides.

La Sandra, va portar BDF al Fòrum, ella era Benchmarking pur i dur, i gràcies a ella jo vaig començar a assistir a les reunions del Fòrum al grup d’ERDI. Em considero una persona introvertida, per tant això em va fer sortir de la meva zona de confort, on després de 7 anys de participació al Fòrum Carlemany, fins i tot he estat un temps coordinadora d’aquest grup, i ara m’atreveixo a escriure un article i tot…

Amb el temps he après que sortir de la zona de confort, et fa més fort com a persona, més creatiu, et permet guanyar autoconfiança, t’ajuda a seguir amb el teu desenvolupament personal, fa que coneguis gent nova i visquis experiències gratificants. Justament puc dir que el Fòrum ens aporta molts d’aquests punts a les nostres vides.

Un altre aprenentatge el qual ella em va ensenyar, és la visualització positiva. Fins que ella no me’n va parlar, no n’havia sentit mai res, jo soc una noia de ciències, en tots aquests aspectes era molt escèptica. La primera vegada vaig fer l’exercici amb ella, tornant d’un viatge, parlàvem dels resultats obtinguts i de l’èxit del projecte, com si ja hagués passat. I efectivament, al cap d’uns dies l’èxit del projecte es va materialitzar, vaig començar a deixar de ser escèptica.

Des de llavors tant en l’àmbit professional com personal és un exercici que en moments importants he fet. Simplement escric en una llibreta on et veus passats uns anys. És molt gratificant rellegir la llibreta quan ha passat el temps, i veure que alguns objectius s’han complert. De fet, aquest final d’any, a BDF és un exercici que hem fet, on serem d’aquí a 5 anys? I per mi no hi ha res més màgic que veure com en la majoria d’aspectes estem tots alineats, que remem tots en la mateixa direcció. I espero, que d’aquí a 5 anys, hàgim complert tot el que vam escriure!

Documentant-me una mica sobre el tema, per a fer visualitzacions per tal d’optimitzar una situació, he trobat que els punts importants a seguir són:

– Visualitzar llocs, persones, sons, tants detalls com puguem
– Tot surt bé, el projecte avança i interaccionem amb la resta de persones de manera fluïda.
– Visualitzar-se reaccionant amb confiança amb un mateix i relaxat
– El projecte ha sigut un èxit, et feliciten i tu et sents orgullós de tu mateix
– Sentir la sensació de benestar

Personalment, no en soc gens experta en la matèria, però si que us puc dir que alguns exercicis dels que he fet m’han servit moltíssim.

I potser una de les herències més importants que ens va deixar i inculcar, és l’actitud passional per la feina i per la vida, el “Be passionate”. Per mi el més important d’un equip és que tingui passió:

– Que gaudeixi de la feina, que transmeti entusiasme i actitud positiva per tirar els projectes endavant i per superar els obstacles i les adversitats.
– Que faci que les coses passin i en els mals moments que es busqui un pla B
– Que fomenti el canvi i es vegi com a una oportunitat

Una gran frase que penso que defineix molt bé la importància de l’actitud passional a la feina és: “The only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.” -Steve Jobs-

Espero que seguim sortint de la nostra zona de confort, que seguim visualitzant en positiu i seguim tots tenint una actitud passional per la feina i per la vida i així puguem gaudir d’un munt d’aprenentatges nous!

Laia Bohigas Vilalta
Product Manager a BDF Ingredients
Membre del grup Enginyeria R+D+I

Deixa un comentari