Viure el Fòrum des de dins

El Fòrum enganxa, el Fòrum és el grup de persones més generós que conec, és coneixement, és compartir dubtes i alegries, és aportar i rebre, és talent, és conèixer persones excepcionals.. Aquestes són algunes de les moltes definicions que he escoltat de tots vosaltres descrivint el Fòrum. I, hi coincideixo totalment.

Avui, us vull parlar del Fòrum Carlemany des de dins, una altra visió d’un Fòrum que també enganxa i que es viu molt intensament. Si has estat coordinador/a, membre d’alguna comissió o dels òrgans de govern, has pogut viure una part de l’entitat que avui us vull compartir.

Primer de tot, no entens el Fòrum i el seu valor, fins que comences a participar-hi i entendre el benchmarking. Després, quan participes des de dins, t’hi enganxes?

Si el Fòrum fos una empresa, el seu producte seria el benchmarking i el seus clients serien els directius i directives de les empreses sòcies que consumiu el benchmarking. Els qui fan possible que la màquina funcioni són els coordinadors i coordinadores, sota la direcció de la Junta Directiva.

La meva tasca al Fòrum ha estat procurar que tots els membres tingueu un benchmarking de qualitat. Durant aquests quasi 4 anys, he intentat que tots els que us impliqueu perquè l’entitat funcioni, tot i disposar de poc temps, visqueu una experiència fàcil i enriquidora. Perquè el Fòrum requereix d’un/a responsable tècnic/a, però sense les més de 60 persones voluntàries que hi doneu suport, no seria possible ni seria el que és avui.

Per a mi, aquesta associació es defineix amb la humilitat de tots els que us estimeu el Fòrum Carlemany i no dubteu en ajudar quan és necessari. Treure temps de sota les pedres per donar suport en una jornada de coordinadors, una Gala o una Supertransversal!

Les persones, quan creuen en alguna cosa, poden arribar molt lluny i per mi, això és el Fòrum, un conjunt de persones motivades per el que fan, que creuen en el benchmarking i plegades, poden aconseguir tot el que es proposin. Perquè junts/es, multipliquem.

Pels qui encara no ho coneixeu, el Fòrum Carlemany el dirigeix la Junta Directiva, presidida per la presidència i vicepresidència. He tingut el plaer de conèixer dues presidències i juntes diferents i aprendre de totes elles. També he tingut el plaer de conèixer els membres del Consell Assessor, aquells savis que hi són des dels inicis de l’associació i segueixen aportant coneixement, els qui l’han fet créixer i evolucionar durant 20 anys, fins a dia d’avui.

Com a responsable tècnica i sota la direcció de tots ells, he executat l’activitat diària del Fòrum. A més, he tingut el suport de comissions de treball que per a mi, han estat imprescindibles, els meus petits equips de treball que de tant en tant ens reuníem, els exposava els propers reptes de cada grup de benchmarking, de la Gala, dels coordinadors, la Supertransversal… ells/elles llançaven idees boges i innovadores, pluges d’idees de quin més motivat, que a mi m’encantava posar en ordre i desenvolupar. Ells/elles proposaven, amb la junta ho aterràvem, i, sempre que sigues bo i possible pel Fòrum, ho tiràvem endavant per a tots i totes vosaltres.

Parlar amb en José i que s’emocioni pensant en quina nova “sorpresa” podem organitzar per la Gala del proper any, trucar a l’Albert perquè m’ajudi amb la seva creativitat per presentar el nou logotip del Fòrum, que en Francesc sempre trobi un forat per ajudar en les visites institucionals, que en Yago es preocupi per trobar la millor experiència per agrair la tasca dels coordinadors, la Vanessa aportant contingut per una Supertransversal cada any més interessant, en Joan procurant de tenir en compte totes les variables o la Sandra que no se n’hi escapa ni una… i a molts més de vosaltres que puc mencionar, que heu multiplicat. Persones emprenedores, apassionades per fer les coses bé, que m’heu motivat – com deia l’Elisenda en l’article de Gener – a perseguir els meus somnis!

El Fòrum també és relleu. Relleu de presidència i junta directiva cada 4 anys, relleu de les comissions, relleu de coordinació, relleus que funcionen i aporten en cada mandat aires nous i positius a l’entitat, convertint-la dia a dia, any a any, en encara més potent. Avui és el moment del relleu de Responsable Tècnica, de la Mariona a la Marissa, seguint el procés habitual del Fòrum, aportant nous coneixements i experiències.

Us animo a viure el Forum des de dins, potser coordinant el vostre grup o potser participant a una comissió… Us asseguro que l’experiència sumarà. Al final es tracta d’això, de sumar, de compartir i aprendre.

Ha estat un autèntic plaer estar al darrere de la gestió d’aquesta entitat, viure la potència de les idees compartides i el contingut de valor que s’ha tractat a cada jornada i conèixer persones excepcionals, gràcies a les que he pogut créixer com a professional i persona.

Gràcies Fòrum!

 

Mariona Triola
Responsable Tècnica del Fòrum Carlemany

Deixa un comentari