L’empresa del Fòrum, més enllà del 2030

 

La tercera edició de la jornada Supertransversal es va celebrar el 19 de novembre amb l’objectiu d’obtenir unes conclusions pràctiques sobre com aplicarà l’empresa del futur els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per l’agenda 2030. A la jornada de benchmarking hi van participar 120 membres del Fòrum representant a més de 70 empreses sòcies. 

La jornada va començar amb l’exposició d’Àngel Castiñeira, director de la Càtedra de lideratges i Sostenibilitat d’ESADE, conscienciant sobre la importància de la Sostenibilitat. Seguidament, Joan Roca, xef del Celler de Can Roca i ambaixador del Programa de les Nacions Unides per al desenvolupament, va compartir amb els membres del Fòrum  el “Menú la Terra s’esgota” per transmetre el missatge d’adoptar codi ètic responsable que retorni a la societat el que la societat ens dona.

El primer bloc el va tancar l’economista Oriol Amat, qui va analitzar quin és el model de negoci viable per incloure els ODS i va advertir que “l’esperança de vida d’una empresa està entre 10 i 14 anys” i el fet que el ritme de canvi de moltes companyies és “més lent que en el seu sector”. Per això, la seva aposta és accelerar la transformació: “En noranta dies pots transformar una empresa amb accions ràpides; la participació de tothom és imprescindible i el lideratge és un paper clau”.

A partir d’aquí, els 120 assistents a la jornada es van dividir en 6 grups de treball on cadascú va compartir com s’estan adaptant les companyies a la nova realitat econòmica sostenible en els àmbits de malbaratament alimentari, economia circular, energies netes, mobilitat sostenible, treball decent i cultura sostenible.

Les conclusions extretes dels grups de treball van ser les següents (clica a la imatge per descarregar-te les conclusions):

El doctor Martí Boada, investigador UAB, consulor UNESCO i una de les figures clau durant els inicis de l’Escola de Natura de Can Lleonart, va concloure la jornada partint d’aquestes conclusions per reflexionar sobre la necessitat d’avançar en sostenibilitat.

La jornada Supertransversal 2021 del Fòrum Carlemany va concloure amb l’objectiu de començar a treballar per un Fòrum més compromès amb els objectius de sostenibilitat. L’associació ja ha creat una Comissió ESG per començar treballar des de ja.

GALERIA DE FOTOS

 

Deixa un comentari